Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy szociális konzultáció dile
  2011-05-23 17:42:13, hétfő
 
  Egy szociális konzultáció dilemmája; avagy mit válaszoljak Orbán Viktornak?
2011.05.23 |

Országos hírek

A minap mindannyian levelet kaptunk. Én is. A feladó nem más, mint Magyarország miniszterelnöke; Orbán Viktor. És a levelet kézhez véve tudják, hogy mi volt a legelső gondolatom? - Úristen! Ennyi pénzünk van?! Most, amikor a gazdaság haldoklik? Most, amikor a rendvédelmi dolgozók és tűzoltók nyugdíjára sem telik? Most, amikor az egészségügyre végképp nincsen anyagi keret? Most, amikor az önkormányzatok csődben vannak? Most futja a Parlament díszkivilágítására, a mentőkocsik sárgára festésére, a mentősök számára új logó tervezésére, a tűzijátékok garmadájára és telik konzultációs levelek küldésére több millió magyar ember részére? Tényleg ennyi felesleges pénzünk van?

Úgy tartják, hogy egy üzletember számára csak az első millió előteremtése a gond, a többi már jön magától is. Nos, ugyanez a megállapítás igaz az ember gondolataira is. Másodjára már az villant be, hogy milyen hatalmas reklámfogás ez a konzultációs levél, mert azt a téves képzetet kelti az emberben, hogy fontos a véleménye az irányadó körök számára. De vajon tényleg fontos? Vagy csak úgy tesznek, mintha az lenne? Vagy az is lehet, hogy a kérdések mögött valamilyen sötét, hátsó szándék húzódik meg?

A magyar ember ugyanis gyanakszik akkor, ha adni akarnak neki valamit. Gyanakszik akkor is, ha mondani akarnak neki valamit. De akkor gyanakszik csak igazán, ha kérdeznek tőle valamit, mert már azt sem hiszi el! Ez az érzés annyira beleitta magát szervezetünkbe, hogy a magyar ember már zsigerből gyanakszik, ugyanis a gyanakvás már beépült a DNS-be is. Volt rá ok. A politikai evolúció hatására egy új alrassz jött létre a Kárpát-medencében; a gyanakvó magyar ember! Tehát mint ezen alrassz tagja, azt mondom, vegyük csak elő Orbán Viktor kérdéseit és elemezzük őket!

A konzultációs levél 10 kérdésből áll, melyekre előre gyártott válaszok is vannak, a megkérdezett ezek közül választhatja ki a számára legszimpatikusabbat. Egy kérdés alatt 3- vagy 4 válaszlehetőség szerepel. Vegyül előre az utolsót, idézem; - Nem tudom megítélni a kérdést! Engem az érdekelne, hogy ; 1. Miért kérdez bárki bármit attól az embertől, aki semmire nem tud választ adni, mert nem tudja megítélni a kérdést? 2. Ha valaki nem tud válaszolni, akkor miért küldi/küldené vissza a konzultációs papírt, vagy vesz/venne részt a továbbiakban e-mailes konzultáción? Ez a választási lehetőség tehát megint a kies hazánkban olyannyira megszokott logikátlanságot példázza. Teljesen felesleges volt a papírra nyomtatni. Miért? Mert aki nem tud, vagy nem akar hozzászólni, az úgysem küldi vissza a szóban forgó levelet. Ennyi, és nem több...

Felmerül még az a kérdés is, hogy honnan tudom; a kielemzett eredmény valóban a válaszadók többségének véleményét tükrözi? Nos ezt vagy elhiszem, vagy nem, mindenki saját maga dönti el. Túl mindezen azonban alaposan elgondolkoztam a kérdéseken, ugyanis nekem úgy tűnt, mintha maguk a kérdések sugallnák számunkra a "helyes" választ, és hogy minden jóérzésű magyar ember csakis egy lehetséges választ jelölhet be a felsoroltak közül. De vajon tényleg az a helyes válasz? Vagy ismét csak egy beugratós kvíz-verseny szereplői vagyunk? Elemezzük ki csak egy kicsit a kérdéseket!

1. Vannak, akik szerint be kellene vezetni Magyarországon a "védett kor" intézményét, mert aki 55 éves elmúlt és elveszíti munkáját, annak most alig van esélye újból elhelyezkedni. Mások azt mondják, nincs szükség a védett kor bevezetésére. Ön mit gondol?

Első pillantásra valóban jól hangzik a "védett kor" kifejezés. Nyilván mindenki azt szeretné, ha idősebb korban - amikor a dolgozó már lassan kiöregszik - ne bocsáthassák el a munkahelyéről alapos indok nélkül. De ha ezt a választ jelöljük be, akkor valóban a kívánt eredményt kapjuk? Vagy éppen az ellenkezőjét? Mert mi lesz az 55 év alatti dolgozókkal? Bármelyik munkaadó alapos indok, fegyelmi nélkül kirúghatja, mert nem védett korú? Lehet, hogy ide vergál ez a kérdés? Majd a válasz alapján szülnek nekünk egy a "munkavállalók érdekeit védő" törvényt, amely kimondja, hogy 55 éves kor alatt bárkit, bármikor lapátra lehet tenni? És mi lesz, ha valakit 54 évesen bocsátanak el és sehol nem fogják alkalmazni, nehogy védett korú dolgozó legyen? Hol fog egy 55 éves munkát kapni, amikor még a fiataloknak sincs? Vagy csak az éhezők, a nincstelenek számát fogják gyarapítani? Ha viszont a másik lehetőséget választjuk, mely szerint nincs szükség a "védett kor" fogalmának a bevezetésére, akkor nem magunk alatt vágjuk a fát? Nos ez a dilemma!

2. Vannak, akik azt javasolják, hogy az állam szorítsa korlátok közé a közműszolgáltatók (víz, szemét, csatorna, gáz, villany, távfűtés) magánérdekeit; ne engedje, hogy extraprofitot szedjenek be és emiatt megfizethetetlenné váljanak a rezsiköltségek. Mások szerint az államnak nem szabad beavatkozni a közműszolgáltató magánvállalatok árképzésébe. Megint mások azt mondják, csak azokat védje az állam a közműdíjak emelkedésétől, akik erre rászorulnak. Ön mit gondol?

Ismét egy remek kérdés, amely eleve egy önmagát ellehetetlenítő paradoxon! "Közműszolgáltató magánvállalatok"! Ugyanis a lényeg pontosan az - ami már a kifejezés nevében is benne van - hogy "közmű". Ebből logikusan következik, hogy normális ország az ilyenfajta szolgáltatásokat nem adja ki a kezéből, és főképp nem idegeneknek. De úgy látszik ez már veszett fejsze nyele! Rátérve azonban a lehetséges válaszokra, csak azt tudom mondani, hogy ki az az őrült, aki azt szeretné, hogy a rezsiszámláit ne tudja kifizetni? Tehát ez a válasz a helyes? Vagy az, hogy csak a rászorulókat védje az állam? De ki fogja eldönteni, hogy ki a rászoruló? Ön, vagy Én? Ugyan már! Ezt nem kérdezték tőlünk! De ha ezt a lehetőséget választjuk ismét előtör belőllünk a zsigeri gyanakvás. Ki lesz rászoruló? Vajon ez is olyanfajta humbug lesz, mint a gázártámogatás, ahol olyan alacsony limitet adtak meg a gázfogyasztás tekintetében, hogy - morbid humorral élve - csak annak jár, akinek nincs is bevezetve a földgáz? Aki meg véletlenségből azzal fűt, az adja le a havi fizetését a gázszolgáltatóknak, vagy ha még annyit sem keres, akkor szívjon gázt és megoldódik minden problémája? A harmadik válasz, mely szerint az "állam ne avatkozzon be a közműszolgáltatók árképzésébe" egyenlő a lassú öngyilkossággal. Az árak a csillagos égbe emelkednek és jön a fizetésképtelenség, a foglalás, az árverezés, hajléktalanság, s mint tudjuk a hajléktalan probléma legjobb megoldása az, ha kitiltjuk őket a fővárosból, így aki "hontalan lesz", mehet az erdőre, mezőre nyulakat kergetni.

3. Vannak, akik azt javasolják, hogy az ország segély helyett inkább munkalehetőséggel segítse a munkanélkülieket. Mások szerint a segélyezés a megoldás a munkanélküliség problémájára. Ön mit gondol?

Ez megint csak egy olyan kérdés, amire nem létezik egyfajta válasz. Nyilvánvaló, hogy elsősorban munkahelyek teremtésével kellene megoldani a helyzetet. De ha ezt a pontot választom, nem szüntetik meg teljesen a munkanélküli segélyt? Így is már csak három hónap! És aki ledolgozta az életét, és önhibáján kívül, mondjuk leépítés miatt, veszíti el állását és nem talál másikat, az haljon éhen? A társadalom emberekből áll, és emberi kötelesség segítséget nyújtani, azoknak, akikkel ilyesmi történik. A logika is ezt diktálja, hiszen mi is kerülhetünk hasonló helyzetbe! Ja! Hogy Orbán Viktor egymillió új munkahelyet ígért? De mit is ígért pontosan? Egymillió új munkahelyet! Csak ennyit mondott, nem többet! De vajon mit jelenthet ez a mondat? Ennyi fog megszűnni, vagy ennyi munkahely fog szabaddá válni, ha a kormány intézkedései következtében egy millió ember meghal, nincstelenné lesz, kizárják a társadalomból? És a másik lehetőség; csak a segély? Amikor már az államkassza nem képes fedezni őket? Amikor tudjuk, hogy egész néprétegek élnek a különböző segélyekből? A válasz tehát összetett lenne - a közmunkával egybekötött munkanélküli segély - amely viszont a konzultációs lapon nincs is felajánlva mint esetleges lehetőség.

4. Vannak, akik azt javasolják, hogy több nyugdíjat kapjanak azok, akik gyermeket vállaltak és neveltek föl, mert az is teljes értékű munkavégzés. Mások szerint éppen elég az, hogy a gyermekvállalás költségeit mostantól nem lehet megadóztatni. Ön mit gondol?

Igaz! Az anyukák valóban tudják, hogy egy gyermek nevelése egy életen át tartó munkavégzést jelent! De ha támogatom őket, akkor valóban azok kapják majd az emelt nyugdíjat, akik nem megélhetési gyermekvállalásból élnek üzletszerűen, hanem azok, akik a természettől belénk oltott jogos kívánságnak, ösztönnek engedve azért nemzenek utódokat, hogy azokat becsülettel, tisztességre tanítva felneveljék? Mi erre a garancia? Ön mit gondol?

5. Vannak, akik azt javasolják, hogy az állam a szociális segélyt a rászorulóknak ne pénzben, hanem alapvető szükségleti cikkekben (pl. élelmiszer) adja. Mások szerint a szociális segélyt továbbra is pénzben kell folyósítani a rászorulók számára! Ön mit gondol?

De vajon az alapvető szükségleti cikkek alatt mit értenek a példaként felsorolt élelmiszeren kívül? Netán ide tartozik a gáz, a villany, a víz is? Hiszen a rászoruló nyilván rezsi-számláit sem képes kifizetni, tehát egy élelmiszer csomaggal nincs kisegítve, mivel az pontosan ugyanannyit érne, mint a halottnak a búcsúcsók!

6. Vannak, akik szerint a deviza alapú lakáshitellel rendelkezőknek állami segítséget kell nyújtani, hogy ne kerüljenek ki az utcára. Mások szerint az államnak nem kell segítséget nyújtani senkinek, aki nem tudja fizetni az adósságát. Ön mit gondol?

Nos, kedves kérdező! Én azt gondolom, hogy természetesen minden állampolgárnak joga ahhoz, hogy adott esetben az állam meg is védje őt! De valóban meg is fogja védeni? Vagy csak azt mondja, hogy igen, de közben nem tesz semmit, csak ujjal mutogat a devizahitelesekre, hogy; - Látjátok!? Miattuk vannak a megszorítások! Hát ezért kell nektek többet fizetni! Na igen! Megint előbújt a zsigeri gyanakvás!

7. Vannak, akik azt javasolják, hogy ismét lehessen fölvenni deviza alapú lakáshitelt, mert az elmúlt évek történései alapján mindenki tisztában van a kockázatokkal. Mások szerint veszélyes lenne feloldani a deviza alapú lakáshitelek tilalmát, mert újra ugyanaz történne, ami korábban. Ön mit gondol?

-Atyaúristen! Ez most komoly? Az előző, a 6-os után 7.-ként ilyen kérdést föltenni!

8. Vannak, akik szerint a gyógyszergyárak lobbiját meg kell törni, mert sok milliárdot vesznek ki az emberek zsebéből. Vannak, akik szerint a drágább gyógyszert erőltetik rá a betegekre saját extraprofitjuk érdekében. Mások szerint nincs szükség arra, hogy a gyógyszergyártókkal szemben az állam föllépjen. Ön mit gondol?

Hmmm. Így igaz. A gyógyszergyártók valóban több milliárdot vesznek ki a zsebünkből és valóban a drága gyógyszereket erőltetik ránk. De ha arra szavazok, hogy az állam ezt megszüntesse, akkor nem az lesz-e a végeredmény, hogy majd olcsó ócskaságot erőltetnek rám, ami semmire sem jó? Ismerjük a mondást! Olcsó húsnak híg a leve! Vajon ez a gyógyszerekre is igaz lesz? Rendben van. A horribilis gyógyszerárakat valahogy limitálni kellene. De nem az lenne a leghelyesebb megoldás, ha tiltás helyett az alternatív módszereket, a gyógynövény-kivonatokat, az egészséges életmódot és étkezést, a sportot, a testmozgást támogatnánk? Sőt nem csak támogatnánk, de megfizethetővé is tennénk? Hiszen nagyon jól tudjuk, sokszor indokolatlanul, felesleges készítményeket írnak fel nekünk, csak azért, hogy pörögjön az a mókuskerék! Aztán a mellékhatásokról nem is kell beszélnünk! Ezek sokszor súlyosabbak az eredeti betegségnél. A gyógyszer mellékhatására el kell kezdenünk szedni egy másik gyógyszert, majd még egy másikat és így tovább! A végén az egész patikát megesszük, megisszuk! Tudják mi a különbség egy nyugat-európai országban élő és egy magyar nyugdíjas között? Hát először is 20 év. Már ami a külsejét, a fizikai kondícióját, a ruházkodását illeti. A másik differencia az, hogy míg a nyugat-európai idősek a nyugdíjukat egzotikus nyaralásokra költik, addig a magyar nénik, bácsik éhbérnek megfelelő "nyögdíjukból" gyógyszert vásárolnak!

9. Vannak, akik szerint az egyéni számla alapján kiszámolt nyugdíj megállapításánál elsősorban a munkával eltöltött éveket kell figyelembe venni. Mások inkább a jövedelem arányában állapítanánk meg a nyugdíjat. Ön mit gondol?

Azt hiszem nagyon igazságtalan dolog lenne, ha az emberek kizárólag a jövedelmük után kapnák a nyugdíjukat, hiszen egyértelmű, hogy ebben az esetben kizárólag a magas jövedelműek; elsősorban honatyáink, milliomos üzletemberek kapnák a legnagyobb összegeket, míg az a Mári néni, aki egész életében keményen és éhbérért dolgozott, nyugdíjasként is csak nélkülözne. De ugyanolyan igazságtalan lenne az is, ha mondjuk egy jól fizetett és értékes szakember - mint pl. egy atomfizikus vagy egy tudós - kizárólag a munkában töltött évek számai alapján lenne honorálva. A megoldás ismét az arany középút, ám erre már nem kaptunk jogosítványt.

10. Vannak, akik szerint az oktatási rendszert úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el lehet helyezkedni. Mások szerint az oktatást nem kell a valós gazdasági igényekhez igazítani! Ön mit gondol?

Hmm. A kérdés első része valóban jogos kívánság! Csakhogy - és itt jön a bibi - nekem erről rögtön Pokorni Zoltán televíziós bakija jut az eszembe, aki szerint a balneológia (gyógyvíztan) bálnatenyésztést jelent! Szóval kedves kérdező! Tudja mit? Inkább ne igazítson sehová semmit! Jobban járunk!

Eme kis eszmefuttatást summázva tehát, megint csak a kiindulási pontnál vagyunk. Azaz ismét csak nem tudom, mit válasszak! Mit válasszak? Segítség emberek! Mit válasszak?! Mit válaszoljak Orbán Viktornak?!

- warrior -


http://torokbalint.jobbik.hu/content/egy-szoci%C3%A1lis-konzult%C3%A1ci%C3%B3-dil emm%C3%A1ja-avagy-mit-v%C3%A1laszoljak-orb%C3%A1n-viktornak

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bálnatenyésztést, közműszolgáltató, munkanélkülieket, megállapításánál, mellékhatásokról, szolgáltatásokat, gyógyszergyártók, gyermekvállalás, magánvállalatok, öngyilkossággal, gyógyszergyárak, logikátlanságot, ellehetetlenítő, munkanélküliség, gyógyszerárakat, miniszterelnöke, válaszlehetőség, készítményeket, önkormányzatok, extraprofitjuk, gázártámogatás, megfizethetővé, indokolatlanul, mellékhatására, állampolgárnak, hajléktalanság, rezsiköltségek, szervezetünkbe, eszmefuttatást, elgondolkoztam, véletlenségből, magyarországon, rendelkezőknek, magánérdekeit, gyógyszereket, munkahelyéről, szociális konzultáció, minap mindannyian, levelet kézhez, legelső gondolatom, gazdaság haldoklik, rendvédelmi dolgozók, egészségügyre végképp, önkormányzatok csődben, mentőkocsik sárgára, mentősök számára, tűzijátékok garmadájára, üzletember számára, első millió, megállapítás igaz, ember gondolataira, konzultációs levél, Orbán Viktornak, Orbán Viktor, Hogy Orbán Viktor, Pokorni Zoltán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Soha ne kedvezz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png csokor  Rátalálsz  Elköszönt  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png férfi  Akarat  Adakozás  Zilahy Lajos gondolata  A másik dolog,  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akarat  Png ház  Png cica  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Reggel van  Png cica  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Kellemes délutánt kívánok  A sors  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 20  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nagyi telefonál  Az igazi szeretetért rendszeri...  Albert Einsteinről  képre írva  Erdőn  Idő  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  képre írva  Idő  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Popper Péter szavai  Alázat  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 20  Png férfi  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Akarat  Erdőn  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  A jó emberek mindig szépek mar...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Krisztinától  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy maradéktalanul uralt világ  A sors  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  Jó éjszakát  Nem számIt  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Lóhere  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem 
Bejegyzés Címkék
szociális konzultáció, minap mindannyian, levelet kézhez, legelső gondolatom, gazdaság haldoklik, rendvédelmi dolgozók, egészségügyre végképp, önkormányzatok csődben, mentőkocsik sárgára, mentősök számára, tűzijátékok garmadájára, üzletember számára, első millió, megállapítás igaz, ember gondolataira, konzultációs levél, téves képzetet, irányadó körök, kérdések mögött, érzés annyira, magyar ember, politikai evolúció, gyanakvó magyar, megkérdezett ezek, kérdés alatt, konzultációs papírt, továbbiakban e-mailes, választási lehetőség, kies hazánkban, papírra nyomtatni, úgysem küldi, szóban forgó, kielemzett eredmény, válaszadók többségének, kérdések sugallnák, lehetséges választ, felsoroltak közül, beugratós kvíz-verseny, munkahelyéről alapos, választ jelöljük, kívánt eredményt, válasz alapján, fiataloknak sincs, nincstelenek számát, másik lehetőséget, állam szorítsa, közműszolgáltató magánvállalatok, közműdíjak emelkedésétől, remek kérdés, önmagát ellehetetlenítő, lényeg pontosan, kifejezés nevében, ilyenfajta szolgáltatásokat, lehetséges válaszokra, rászorulókat védje, lehetőséget választjuk, zsigeri gyanakvás, gázfogyasztás tekintetében, havi fizetését, közműszolgáltatók árképzésébe, lassú öngyilkossággal, csillagos égbe, hajléktalan probléma, ország segély, munkanélküliség problémájára, olyan kérdés, pontot választom, munkanélküli segélyt, haljon éhen, társadalom emberekből, kormány intézkedései, millió ember, másik lehetőség, különböző segélyekből, válasz tehát, közmunkával egybekötött, konzultációs lapon, gyermekvállalás költségeit, anyukák valóban, gyermek nevelése, emelt nyugdíjat, természettől belénk, szociális segélyt, rászorulók számára, alapvető szükségleti, példaként felsorolt, rászoruló nyilván, élelmiszer csomaggal, pontosan ugyanannyit, deviza alapú, elmúlt évek, 6-os után, gyógyszergyárak lobbiját, emberek zsebéből, drágább gyógyszert, betegekre saját, állam föllépjen, gyógyszergyártók valóban, drága gyógyszereket, horribilis gyógyszerárakat, leghelyesebb megoldás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.